Aceeași muncă, același venit – 18 decembrie 2020

Activități educative privind nondiscriminarea adresate copiilor și tinerilor

În data de 18 decembrie, la Școala Gimnazială Iuliu Maniu din localitatea Vințu de Jos, a avut loc activitatea educativă „Aceeași muncă, același venit” la care au participat un număr de 15 tineri din localitate.

Acesta este un joc de rol prin care participanții s-au confruntat cu realitățile pieței de muncă. Activitatea a abordat probleme precum inegalitățile existente între venituri (venituri diferite pentru același tip de muncă) și discriminarea la locul de muncă.

Pentru că la baza discriminării stau prejudecăți și stereotipuri de cele mai multe ori neconștientizate, discriminarea poate fi dificil de identificat. De aceea, poate influența în mod subtil viața copiilor și adolescenților, transformându-i cu aceeași ușurință atât în victime, cât și în agresori.

În cadrul jocurilor de rol copilul reproduce fictiv o situație reală (personaje, fenomene, funcții, relații) într-un scenariu prestabilit. Beneficiile pe care aceste activități le au în dezvoltarea lui sunt nenumărate, dezvoltând abilități importante și ajutându-l să înteleagă o mulțime de concepte și idei pe care altfel cu greu și le-ar putea explica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *