Intervenții specifice în intervalul 10 august 2017 – 31.07.2018 – Activitatea 7

Activitatea 7 – Acțiuni de implicare activă și voluntariat al membrilor comunității

În carul dezbaterilor cetățenești organizate până la data de 31.07.2018 au participat un număr de 288 cetățeni aparținând comunității marginalizate, și nu numai, din cei 400 de beneficiari implicați activ în dezbaterile cetățenești, potrivit rezultatelor previzionate.

Pentru perioada următoare vor fi   organizate, lunar, dezbateri tematice cu scopul de a  responsabiliza cetățenii comunității în legătură cu importanța implicării active în viața comunității.

Au fost  realizate metodologiile și instrumentele de lucru, urmând ca din luna următoare să fie organizate sesiuni de informare a beneficiarilor proiectului cu privire la importanța creării și consolidării spiritului de voluntariat comunitar. În urma a 4 sesiuni de lucru cu grupe de 25 beneficiari vor fi selectate 15 persoane care vor fi incluse ca voluntari în activitățile proiectului.

La activitățile lunare, care promovează democrația și combaterea discriminării, până la data de 31.07.2018, au participat un număr de 95 de tineri cu vârste cuprinse între 10 și 16 ani, din cei minim 100 de copii și tineri ce vor beneficia de educație anti-discriminare.

Pentru perioada următoare vor fi   organizate, lunar, sesiuni de lucrări pe tema luptei împotriva discriminării până în luna iulie 2020.

Prin intermediul activității specifice din proiect s-au derulat peste 20 de ședințe de lucru ale coordonatorilor partenerilor implicați în proiect finalizate prin peste 7 parteneriate încheiate cu antreprenori locali, instituții și organizații relevante în plan educațional, medical, de mediu și religioase.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *