Intervenții specifice ale proiectului SMIS 103385 în intervalul 10 august 2017 – 1 ianuarie 2020

Activitatea 7.1.1 – Realizare dezbateri cetățenești privind dezvoltarea comunității

În carul dezbaterilor cetățenești organizate până la data de 01.01.2020 au participat un număr de 330 cetățeni aparținând comunității marginalizate, și nu numai, din cei 400 de beneficiari implicați activ în dezbaterile cetățenești, potrivit rezultatelor previzionate.

Pentru perioada următoare vor fi   organizate, lunar, dezbateri tematice cu scopul de a  responsabiliza cetățenii comunității în legătură cu importanța implicării active în viața comunității.

Dezbatere cetățenească: VOLUNTARIATUL, IMPLICARE ÎN VIAȚA COMUNITĂȚII

În data de 18 decembrie 2019, la sediul Primăriei Vințu de Jos, a avut loc dezbaterea cetățenească: VOLUNTARIATUL, IMPLICARE ÎN VIAȚA COMUNITĂȚII, la care au participat un număr de 18  localnici.

A fost abordată această temă deoarece, activitatea de voluntariat are o importanță deosebită în viața comunităților locale, oferind posibilitatea tuturor celor interesați de a se implica activ în rezolvarea unor probleme de interes comun.

Activitatea 7.1.2 – Crearea și consolidarea spiritului de voluntariat comunitar prin activități de mentorat și coaching

În cadrul acestei activități au fost  realizate metodologiile și instrumentele de lucru, urmând ca din luna următoare să fie organizate sesiuni de informare a beneficiarilor proiectului cu privire la importanța participării în cadrul aceste activități. În urma a 4 sesiuni de lucru cu grupe de 25 beneficiari au fost selectate 15 persoane care au fost incluse ca voluntari în activitățile proiectului.

Activitatea 7.1.3 – Organizarea de activități educative privind nondiscriminarea adresate copiilor și tinerilor din cadrul comunității, cu vârste cuprinse între 10-16 ani

La activitățile lunare, care promovează democrația și combaterea discriminării, până la data de 01.01.2020, au participat un număr de 178 de tineri cu vârste cuprinse între 10 și 16 ani, din cei minim 100 de copii și tineri ce vor beneficia de educație anti-discriminare.

Pentru perioada următoare vor fi   organizate, lunar, sesiuni de lucrări pe tema luptei împotriva discriminării până în luna iulie 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *